גינת בית פרטי בכפר חרוב

רקע

הגינה נמצאת בכפר חרוב שברמת הגולן. הזוג פנה אליי בעקבות המלצה שקיבלו מחברים. הגעתי לפגישה עם קטלוגים של צמחים, תמונות ורעיונות, ויחד חשבנו איך לעצב את גינת חלומותיהם.
הבקשה הייתה ליצור גינה שמחברת בין החלק הקדמי והחלק האחורי של הבית, עם גישה לשביל המרכזי של היישוב. כמו כן, לבעלת הבית היה חלום על שביל אבנים מתפתל בין מקבצי צמחים, ואני ידעתי שצריך לבחור את הצמחים הנכונים שיתמודדו עם הפרשי הטמפרטורות בין הקיץ לחורף אך גם יספקו מגוון פריחות בצבעים מעניינים ויתנו מענה לצורכי הבית – עצי פרי וגינת ירק.

לאחר שעמדתי על הבעיות והרצונות של בעלי הגינה, עשיתי סקיצה ידנית עם רשימת צמחים לידה. בעלי הבית אהבו את הרעיון, וכשהבינו שבסופו של דבר יקבלו גינה טובה ומוצלחת, נתנו לי יד חופשית בביצוע.

השביל

יצרנו גינה עם משחק של צבעים וגוונים של הצמחים השונים, העלים והפריחה, וביניהם עובר לו שביל מתפתל שלוקח אותנו לטיול בין הצמחים והפריחות.
השביל ממשיך מהגינה אל המדשאה שהקמנו, ומשם אל ארגזי התבלינים.
כך נוצרת לה פינה ביתית נעימה ויפה ממש ביציאה מהמרפסת האחורית של הבית. גינה צבעונית עם פורחים, דשא ונדנדה.

אחד מהצרכים המרכזיים שהשביל ענה עליהם הוא הקישור. הבית נמצא בין הכביש לשביל הציבורי, אך השביל הציבורי מתחבר אל הכניסה הקדמית בסיבוב, דבר שמאריך מאוד את המסלול. בנוסף, הדרך היחידה להגיע מהכניסה הקדמית אל המרפסת האחורית הייתה דרך הבית. השביל שיצרתי עונה על שני הצרכים הללו – תחילתו היא בכניסה הראשית וסופו במרפסת האחורית, ויש ממנו שני פיצולים, אחד אל הכביש ואחד אל שביל הגישה המרכזי. באופן שמקצר מאוד את המסלול.

פינת התבלינים

בנינו פינת תבלינים בתוך ארגזים גדולים המונחים לאורך השביל. היא מאפשרת גישה נוחה מהשביל לכל אחד מהארגזים ושתילה של צמחים שונים בכל אחד מהם. כל ארגז רופד ביריעה אטומה, מולא בטוף. הארגזים הם ארגזים גדולים ומעוצבים בגובה מטר שנותנים מראה מאורגן ומלא לפינת התבלינים.

הגינה לאורך זמן

לחלק מהצמחים בגינה לוקח זמן לא מועט להגיע לשיאם. הנה כמה תמונות מהגינה חודשיים לאחר השתילה:

השאירו תגובה