בריכה וכיכר בכפר הנופש רמות

רקע

כפר הנופש נרכש באחרונה על ידי האחים נקש, זוג מלונאים שהצליחו בארץ ובחו"ל. הם חשבו על חידוש של חזית המלון עם בריכה, ופנו אליי בתור מומחה לבריכות נוי. לאחר שיחה עם מנכ"ל המלון החלטנו על עיצוב של בריכת מפלים, שהוא עיצוב חסכוני בדרישות התחזוקה שלו, על מנת לא לדרוש עבודה מתמשכת של צוות המקום.

התכנון בוצע על ידי משרד אדריכלות בתל אביב, ואילו אני הייתי האחראי והמפקח על הביצוע בשטח. העבודה כללה את הכנת השטח והקמת הבריכה, ציפוי בפסיפס ושתילת צנרת הכוללת מערכת סינון ואביזרי יניקה ופיזור מים.
על מנת להוסיף עוד יופי לבריכה, הקמנו במרכזה שתי אדניות לשתילת צמחים, כאשר, ביוזמתי, כל צמח יושב במיכל שליף על מנת להקל על תחזוקה או החלפה בעת הצורך בעתיד. מעל המפל המרכזי נשתלו צמחים נוספים שיוצרים אווירה טרופית סביב הבריכה.

לאחר סיומה של העבודה על הבריכה ולאור התוצאה הסופית, נתבקשתי להשתלב בעיצוב מחדש של הכיכר המרכזית ומספר מקומות נוספים בכפר הנופש.

הבריכה

לאחר השיחה שעשיתי עם בעלי המקום, הצעתי את העיצוב של בריכת מפלים, שכיוון שיש בה מקום אחד ממנו יוצאים המים, מה שמפחית משמעותית את התחזוקה הנדרשת לעומת בריכת מזרקות סטנדרטית. עם זאת, בריכת מפלים המבוססת על הצפה (הבריכות הקטנות מציפות את עצמן וגולשות לבד), כמו בעיצוב שהצעתי, היא דבר שלא קל לבנות, שכן כל אי דיוק בקצוות של המפלסים השונים יוביל לחוסר שוויון נראה לעין בזרימת המים. לכן, החיתוך של משטחי האבן נעשה בעזרת סימון ופילוס בלייזר.

כשמעצבים אדנית בתוך בריכה ישנן הרבה בעיות אפשריות. הגדולה מביניהן היא עניין השורשים של הצמחים, כי בגלל החלל היחסית קטן שהם נמצאים בתוכו, כל הצמחים נוטים להסתבך אחד בשני מתחת לקרקע, ואז כשיש צורך להוציא אחד מסיבה זו אחרת, זה מבצע עקירה מורכב. אבל אני הצעתי רעיון שיימנע את הבעיה הזו במלואה: הצמחים נשתלו בתוך מיכלים שליפים סגורים, כך שלכל צמח יש חלל שורשים משלו. כך, כשיש צורך להוציא צמח, אפשר לשלוף אותו מבלי להפריע לשאר הצמחים באדנית.

הכיכר

שיפוץ הבריכה היה חלק משיפוץ החזית הקדמית של המלון. כחלק משיפוץ זה, הכיכר שינתה את צורתה על מנת לאפשר הנגשה של רכבים ממש עד לפתח המלון, ומפלס הכביש הותאם באותו האופן. אמנם נקראתי לעבוד רק על הבריכה, אך כשהגעתי למקום והסתכלתי על הכיכר, שאמנם שופצה אך לא עוצבה, הצעתי להעביר אותה עיצוב מחדש גם כן. לקחתי את המנכ"ל לשיחה ואמרתי לו: "בוא נסתכל על כל המלון מכיוון הכניסה, ונחשוב על איך אפשר לשלב את הכיכר עם כל חזית המלון, כך שהיא לא תהיה סתם תלושה."

הצעתי ליצור מראה שיקשר את הכיכר לפתח המלון, ציירתי לו סקיצה במקום, והרעיון התקבל. לאחר שסיימנו את הקמת הבריכה, ישבנו שוב עם מעצבת הבית שעיצבה את לובי המלון על מחשבה עיצובית ובחירת צמחים שקשורים לאופי המלון.
כל החומרים, הסלעים האבנים הכדים הצמחים, סופקו על ידי, והביצוע היה משולב עם צוות הגינון של המלון.

השאירו תגובה